(Drammens Tidende)

DRAMMEN/ASKER: Klokken halv åtte tirsdag morgen fikk politiet melding fra ansatte om innbruddet. En bil med henger som inneholdt mye kobber var forsvunnet. En flenge på baksiden av lagerhallen viste tydelig hvordan uvedkommende hadde tatt seg inn i hallen.

I løpet av morgenen kunne politiet gå til pågripelse av en mann i 40-årene i Heggedal. I dette området fant de også den savnede bilen, en pick up tydelig merket med bedriftsnavnet.

Hengeren med kobberet ble imidlertid funnet i nærheten av Onecos lagerhall på Gulskogen. Den var forsøkt gjemt og dekket til med presenning, og viste at noe gikk galt for innbruddstyven på veien.

– Vi har GPS-sporing på bilen så vi gikk rett inn på dataen og fant da ut hvor bilen sto hen. Vi kom like etter politiet som da hadde funnet bilen og senere også bilnøkkelen inne i en bolig, sier Anders Berge, anleggsleder i Oneco Elektro.

– Får ikke ha ting i fred

Firmaet jobber med drift og vedlikehold for Glitre, men arbeidsdagen fikk en skjev start etter innbruddet. GPS-sporingen gjorde det imidlertid enkelt å lede politiet til den forsvunnede pick up-en. Inne i bilen ble det funnet stålull, og deler av logoen på bilen var skrapt bort i løpet av natten.

– Det er kjedelig at vi ikke kan få ha ting i fred, sier Andreas Løbach, områdeleder for Oneco Elektro. Han viser Drammens Tidende baksiden av den isolerte plasthallen der en flenge vitner om hvor nattens tyv tok seg inn. Like i nærheten av denne flengen er det spor av to lappete partier fra tidligere innbrudd.

Da Løbach tok ut GPS-rapporten kunne han se at firmabilen virkelig har fått kjørt seg i løpet av natten. Selv om endepunktet ikke var lengre unna enn Heggedal i Asker, var den totale ferden på 37 mil.

Fikk trøbbel med henger

Da Drammens Tidende er innom har de ikke fullstendig oversikt over alt som er blitt frastjålet. I tillegg til bil og en henger lastet med kobber, savnet de blant annet klatreseler, høyttrykksspyler og en vinkelsliper.

Hengeren hadde imidlertid ikke kommet seg langt denne natten. GPS-sporingen fra natten ga tydelige tegn om at noe hadde gått galt på veien fra Gulskogen.

– Sporingen viste at de hadde kjørt herfra til Proffen (Professor Smiths Allé, journ.anm.) og tilbake, sier Berge.

Etter noe leting i nærområdet fant de at hengeren med kobberet var blitt forsøkt gjemt bak et annet bygg i nærheten. Der var denpakket inn i presenning.

Flere tyverier

Politiet har de siste ukene meldt om en rekke innbrudd i distriktet. Onsdag forrige uke ble to kvinner pågrepet i Lier for å ha stjålet varer fra Maxbo. Samme dag fikk også Garderobemannen i C O Lunds gate ubudne gjester på besøk. For dem var det tredje gang på fem uker at de hadde innbrudd.

Der hadde uvedkommende knust flere bilruter og brutt seg inn i kontorbygget.

Politiets operasjonsleder Marianne Mørch forteller at hun har merket at det har vært flere tyverier i distriktet i det siste.

– Det virker som at det har vært mer tyverier og innbrudd i bedrifter og i biler i det siste, sier hun.

– Hva kan være grunnen til det?

– Det er ofte en sammenheng med hvem som får reise til Norge. Det er det ikke i dette tilfellet, for her er den pågrepne norsk, sier Mørch og henviser til mannen som ble pågrepet for tyveriet på Gulskogen tirsdag.

LES OGSÅ: