Gå til sidens hovedinnhold

Berger IL mannsterke på Oslo skifestival

Artikkelen er over 2 år gammel

Berger IL stilte med nesten hele skigruppa i Oslo Skifestival i helgen 19. – 20. januar.

Oslo skifestival ble gjennomført for 35. gang under strålende forhold i nasjonalanlegget i Holmenkollen. Lørdag stilte Berger IL med 11 utøvere i alderen 12 – 16 år til start i fristil renn. De gikk sammen med nær 2.500 påmeldte i alderen 8 – 16 år. Det var ingen grunn til å bekymre seg for kulda i Kollen på lørdag slik som værmeldingene meldte tidligere i uka, det var – 2 grader og fine forhold. Den flotte gjengen fra Berger IL gledet seg stort til å bryne seg på de tøffe løypene i Kollen i knallhard konkurranse med løpere fra store deler av sør og midt Norge.

Sterk 2. plass

Eline Ekroll var først ut av våre utøvere og var med å kjempe om seieren i klasse J12 sammen med 155 jenter i klassen. Eline gikk hardt ut og ledet løpet i starten. Hun fikk tøff motstand og mange å forsere og gikk inn til en sterk 2. plass.

2. plassen delte hun med Hedvig Ragnhild Doksrød fra Runar. Adrian Aulie gikk i G12 år sammen 180 gutter. Han gikk et meget godt renn og gav absolutt alt som vanlig og lå rett ut i målområdet. Isac Luther gikk for første gang i Kollen i klasse G13 år. Han jobbet hardt og godt i de harde løypene sammen med 195 i klassen. Johanne Berven Agard gikk i J 13 år og hadde en sterk innspurt. Det var god konkurranse i klassen med 155 jenter.

I gutter 14 år stilte Berger med Jens Kristoffer Dyrdahl, Kristoffer Aulie og Sivert Ekroll, sammen medr 117 gutter i klassen. De alle tre liker fristil godt og var klare til å kjempe om gode plasseringer. Jens startet tidligst og gikk et meget godt løp, han gikk hardt ut og fikk kjenne det litt på slutten og ble nr. 28. Kristoffer fulgte så godt opp og gikk knallhardt ut, det ble en god 48 plass. Sivert startet også hardt og var hele tiden med å kjempe om en topp 10 plassering. Sivert gikk godt i de harde løypene i Kollen og gikk inn til en sterk 7. plass.

I gutter G 15 år gikk Jakob Kristoffer Engedahl 5 km i tøffe Kollen løyper og gav alt. Jørgen Bertram Dyrdahl og Alv Sigurd Skjeldal konkurrerte i G16 år, de gikk også 5 km. Begge liker tøffe løyper og fikk smake godt på melkesyra. Jørgen gikk nok et sterkt løp og var i teten av løpet hele veien. Det ble en meget sterk 6. plass.

 

Fire stafettlag

- Vi er meget godt fornøyd med alle Bergers skiløpere som viser stor fremgang og behersker teknikken bedre og bedre. De viser god lagfølese og heier hverandre frem i løypa. Det er godt når løypene er tøffe.

Søndag 20. januar stilte Berger IL med fire stafettlag a tre utøvere, 12 stk.

Maren Berven Agard, Frej Vatnedal og Filippa Luter gikk i klassen mix 8 – 10 år, sammen med 152 lag. Det var et tog av unge utøvere som gikk stafett sammen. Til tross for sykdom tidligere i uken gikk de alle tre flotte løp og var med blant de beste lagene gjennom hele løpet. De klarte en utrolig bra 3. plass av 152 lag og var kjempe fornøyde. Gøy å gå stafett i kollen.

J 13 – 14 år stilte Berger IL med Johanna Vedal Sjøl , Johanne Berven Agard og Eline Ekroll. De gikk også meget godt og ble nr. 21 av 59 lag. Gøy å se de heie hverandre frem og dele den felles opplevelsen sammen.

Berger IL hadde med to lag i G 13 – 14 år.

Kristoffer Aulie, Sivert Ekroll og Jens Kristoffer Dyrdahl gikk for Berger IL 1 og hadde fått en god startposisjon på første rekke sammen med 82 lag. Kristoffer Aulie gikk knallhardt ut og tok teten. Sivert fulgte godt opp og gikk inn til beste etappetid og gikk laget opp 18 plasser til 5. plass. Jens Kristoffer fikk nesten kontakt med 3. plassen, men fikk et fall på slutten og laget kom til slutt på en meget sterk 4. plass.

For Berger IL 2 gikk Isac Luther, Adrian Aulie og Bjørn Berven Agard og de gikk alle sammen godt og ble nr. 66.

For 15 og 16 åringene var det jaktstart 5 km klassisk. Jørgen Bertram Dyrdahl og Alv Sigurd Skjeldal stilte til start og gikk 2 runder a 2,5 km med 68 stk. i klassen. Spennende og tøffe løyper. Jørgen viser at han er stabil i toppen av klassen og gikk inn til en sterk 5 plass. Alv gikk et godt løp og gikk seg opp på listene fra lørdagen.

- Vi er meget godt fornøyd med alle Bergers skiløpere som viser stor fremgang og behersker teknikkene bedre og bedre. De viser god lagfølelse og heier hverandre frem i løypa. Det er godt når løypene er tøffe. Vi har hatt en super helg i Holmenkollen og har hatt det hyggelig sammen både før under og etter konkurransene.

 

Kommentarer til denne saken