(Jarlsberg Avis)

Torsdag presenterte statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie en rekke tiltak som skal bidra til å hindre koronasmitte. Blant annet blir alle skoler og barnehager stengt de neste to ukene.

Tiltakene skal beskytte de mest utsatte gruppene i samfunnet, som syke og eldre.

Virksomhetsleder ved Holmestrand bo- og behandlingssenter, Monica Skytte Kristoffersen, sier til Jarlsberg at det viktigste for dem er å hindre smitte inn.

– Siden dag én har vi hatt mye fokus på å hindre smitte inn. Allerede i forrige uke informerte vi alle hovedpårørende om retningslinjene om at folk med luftveissymptomer eller de som har vært ute og reise, ikke får besøke beboerne.

LES OGSÅ:Merker korona-panikken på matbutikkene:– Eksploderte torsdag

Strengt

På torsdag ble retningslinjene strammet ekstra.

– Vi har kontaktet hovedpårørende på nytt og informert om at alle kommunens sykehjem ønsker å begrense besøk til det aller nødvendigste. Vi kommer også til å sende ut denne informasjonen skriftlig, sier Kristoffersen.

I tillegg har bo- og behandlingssenterne i Hof, Sande og Holmestrand hatt en person som er tilgjengelig for pårørende, dersom de har noen spørsmål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Kan besøke

Men selv om retningslinjene for å besøke et familiemedlem på sykehjem er blitt strengt, betyr ikke det at du ikke kan komme på besøk.

– Vi vet at vi har pasienter som har en slik helse at det er naturlig at pårørende er på besøk. Vi vil ikke hindre besøk, men begrense muligheten for smitte til øvrige beboere og pasienter.

Er det derfor nødvendig for deg å besøke noen på et sykehjem, må du ta kontakt med sykehjemmet på forhånd.

– Vi har nå en adgangskontroll. Derfor ber vi pårørende ringe sykehjemmet. Da må du svare på noen spørsmål. Ved et besøk blir du registrert for eventuell smitte, og så tar vi en faglig vurdering.

LES OGSÅ:Elin Gran Weggesrud: – Alle må gjøre sitt

Gode tilbakemeldinger

Kristoffersen forteller at pårørende de har vært i kontakt med, setter pris på tiltakene.

– De har gitt tilbakemelding på at det er glade for at vi tar det på alvor.

Tilbakemeldinger fra beboere har de foreløpig ikke fått noe særlig av. For det er jo også klart at hverdagen på sykehjemmet blir annerledes med færre besøk av familie og andre.

– Det er klart at vi ser at frivilligheten som det er så mye av her, nå også er begrenset. Men vi forholder oss til de nasjonale rådene og følger de fra punkt til prikke. Vår pasientgruppe er de som er mest utsatt og i størst fare med tanke på å bli smittet. Jo klarere våre tiltak er, desto større sjanse er det for å stanse smitte, sier Kristoffersen.

Har du behov for å besøke noen på sykehjem. Kontakt sykehjemmet først på telefon: Sande - 33 78 70 25, Hof - 33 05 95 35/33 05 95 33, Holmestrand - 40 90 04 88

LES OGSÅ:1 av 10 mindreårige fikk kjøpt alkohol i butikken