Gå til sidens hovedinnhold

August-posten er plassert

Artikkelen er over 1 år gammel

Månedens post finner du på Tiurmyråsen. Her leser du hvordan.

Innsendt

I august har vi lagt opp til en rundtur på cirka 4,8 km fra Suluvannsveien og opp til Tiurmyråsen og tilbake via veien mot Bufjell. Turen kan man for eksempel starte fra parkeringen langs Suluvannsveien ved skiltet opp til Bufjell (se kartutsnitt). Derfra går man sørover nedover bilveien igjen.

Ta gjerne en titt på damanlegget ved Kudalsdammen når dere passerer – men pass på barna, det er bratt ned. Følg veien sørover i ca 1,6 km fra parkeringen. Ta til høyre (vestover) opp skogsbilveien der bilveien går bratt venstre (østover) over en liten bru. Etter noen få meter tar man til høyre igjen, denne gangen nordover og opp en noe gjengrodd sti. Det er hengt opp et par merkebånd i starten av stien. Stien går fra å være utydelig i starten til å bli en tydelig sti gjennom varierte skogstyper.

Følg stien nordover og oppover i ca. 1,3 km, til du når toppen av Tiurmyråsen. Gå derfra bort fra stien og sørover på åsen. Postkassa ligger på en liten kolle ca. 70 m fra stien. Det er hengt opp noen spredte merkebånd. Fra kollen kan man se glimt av Sandebukta mellom trærne.

Etter dere har registrert dere ved postkassa, går dere tilbake til stien igjen. Følg den videre nordvestover. Etter ca. 1 km kommer dere inn på skogsbilveien mot Bufjell. Følg denne østover tilbake til parkeringsplassen.

Det er mye bær og sopp i skogen, og på kollene langs ruta er det mange fine steder hvor man kan ta en hvil. Hvis man ønsker en kortere tur, er det bare ca 1,8 km fra parkeringen og opp til postkassa hvis man går rett inn veien mot Bufjell. Ønsker man en lenger tur, går det an å parkere ved Nordre Jarlsberg brygge og gå opp Suluvannsveien og ta rundturen denne veien.

På grunn av den pågående corona-situasjonen er det heller ikke denne gangen registreringsbok i postkassa. I stedet har vi klistret en lapp på utsiden av postkassa. Der er det et spørsmål dere enkeltfinner svaret på. Send SMS med navn, alder på evt. barn og svar på spørsmålet til telefonnummeret angitt på lappen.

Orienteringsgruppa i Sande SK håper at flest mulig besøker posten, og oppfordrer til å holde god avstand til andre turgåere. Vi ønsker alle gamle og nye deltagere en god tur!

Kommentarer til denne saken