Gå til sidens hovedinnhold

Åtte nye smittede: – Stenger alle skolene en dag og går over til rødt nivå

Smitten øker i rasende fart i kommunen, igjen.

Det er åtte nye smittet siden søndag med covid-19, og totalt 41 i isolasjon nå. 397 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 356. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Det har vært et omfattende smittesporingsarbeid de siste dagene, og flere har blitt testet i løpet av helgen på teststasjonen i Holmestrand. Det har vært et økende smittenivå i kommunen de siste dagene, spesielt tilknyttet skoler, særlig Haga skole i Sande.

Haga skole – alle bør teste seg

– Vi oppfordrer alle elever og foresatte ved Haga skole å teste seg, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

Kommunen utvider testkapasiteten på teststasjonen i Holmestrand til klokken 18 i dag.

Kommuneoverlegen har besluttet at grunnskolen og videregående skole i Holmestrand kommune går over i rødt nivå fra tirsdag 27. april til og med fredag 7. mai.

Alle skoler og SFO vil være helt stengt tirsdag 27. april for å organisere overgangen til rødt nivå.

Foresatte vil få beskjed direkte fra sine skoler.

– Vi forstår dette kan skape logistikkutfordringer, men tiltaket er helt nødvendig for å få begrenset smitten vi ser nå har oppstått, sier Thunes.

Kriseledelsen gir også en sterk anbefaling om all stans i all organisert fritidsaktivitet for både barn og voksne inntil videre.

Flere smittet ved Haga skole

To av de nye smittetilfellene meldt i dag er elever smittet på femte og fjerde trinn ved Haga skole.

Det er nå ti personer tilknyttet Haga skole som har fått påvist covid-19.

Flere klasser ved Haga skole er i karantene. Skolen planlegger overgang til rødt nivå, men av praktiske årsaker legges det opp til hjemmeundervisning fra onsdag og ut uken. Fra onsdag blir det et eget skole- og SFO-opplegg for sårbare elever og for barn med foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner.

Holmestrand kommune avventer alle prøvesvar før eventuelt nye tiltak blir vurdert. De foresatte får informasjon direkte fra skolen.

Smitte ved Gjøklep ungdomsskole

Det er påvist smitte også ved 8. og 10. klasse ved Gjøklep opplyser Holmestrand kommune ungdomsskole. Smittesporingen er i gang.

Nytt møte i kriseledelsen

Det er nytt møte i kriseledelsen i kveld kl. 19.

Kommentarer til denne saken