For tredje gang skal Årets bedrift i Holmestrand kåres. Hvem mener du fortjener prisen for 2022? Og husk fristen 9. desember.

Fysen Kro i Sundbyfoss har rosa hos seg nå. Kroa fikk den fra Intersport i Holmestrand, som vant den første tildelingen for 2020. Nå er det nye sjanser for heder og ære blant kommunens næringsdrivende.

Betyr mye

– Prisen for årets bedrift i Holmestrand 2021 betyr veldig mye, og dette er viktig for alle ansatte. Jeg hadde ikke klart dette uten de, på det meste 15 i tallet. Og de har stått på både i 2020 og i fjor under krevende forhold, sa Ibrahim da prisen ble overrakt i februar. Han startet sin virksomhet bare noen måneder etter at koronaen rammet i 2020, og på det meste under arrangementer hadde det vært 30 personer i sving, mange av dem frivillige, kunne han fortelle.

– Bli med å nominer

– I år har vi satt fristen for å nominere bedrifter til 9. desember, kan daglig leder Line Mobråthen Rygh i Holmestrand næringsforening fortelle.

Hun er glad for at det nå tegner seg en tradisjon for å løfte fram lokalt næringsliv gjennom en pris, men også mye positivt fokus på alle som blir nominerte, og de fem som går til finalen.

– Det er så mye flott som skjer i veldig mange bransjer, sier hun.

Fem finalister

Hun forklarer at nomineringen av bedrifter skal foregå på samme måte som i fjor. Den kan skje via næringsforeningens hjemmeside fram til 9. desember (på www.holmestrandnf.no). Eller på hjemmesidene til Jarlsberg Avis og Sande Avis.

– Som i de to foregående kåringene vil fem finalister blir plukket ut av en lokal jury, før det følger en periode med offentlig avstemning blant de fem. Det endelige beviset på hvilken bedrift som får æren av å overta aluminiumsrosa fra Fysen Kro vil bli offentliggjort på næringsforeningens årsmøte i februar.

– Så sett i gang med å nominere den bedriften du mener fortjener å bli løftet fram, oppfordrer hun.

Fortsetter med den samme juryen

– Vi fortsetter med den samme juryen vi hadde siste, sier Line Mobråthen Rygh og lister opp: styreleder i Holmestrand Næringsforening - Arild Brekke, lokalbanksjef Horten og Holmestrand - Lars Andreas Berg Sparebank1, næringssjef i Holmestrand kommune - Arve Vannebo, redaktør Pål Nordby - Jarlsberg og redaktør Magnus Franer-Erlingsen - Sande Avis.

Hun nevner også at prisen, vandrepokalen, er laget av materialer fra Speira, og satt sammen av Carl-André Hegle ved Sverre Foss blikkenslagerverksted AS. Ett diplom blir også gitt vinneren.

Statutter for prisen

§ 1: «Årets bedrift – Holmestrand» er en pris som tildeles årlig av Holmestrand Næringsforening til en bedrift beliggende i Holmestrand kommune. Formålet med prisutdelingen er å oppmuntre til og påskjønne særlig betydningsfull innsats.

§ 2: «Årets bedrift – Holmestrand» skal ha utmerket seg på en positiv måte, bidratt til verdiskapning samt skapt økt interesse og oppmerksomhet i samfunnet for sin bedrift og/eller bransje. Det vektlegges hvordan bedriften utøver samfunnsansvar og det forutsettes sunn drift.

§ 3: Prisen utdeles av Holmestrand Næringsforening, enten i forbindelse med årsmøte eller i tilknytning til et annet arrangement i regi av foreningen. For vurdering av priskandidater utpeker foreningen en egen jury. Det forutsettes at kandidaten er medlem av Holmestrand Næringsforening, eventuelt tegner medlemskap forut for tildelingen.

§ 4: Forslag til kandidater kan sendes inn av personer, bedrifter, institusjoner eller organisasjoner. En bedrift kan normalt motta prisen kun en gang.