Er det bare meg, eller har dette året gått usedvanlig fort?

Det kan handle om at 2021 har bydd på flere dejá vu-opplevelser. Likheten med 2020 er rett og slett slående.

På denne tiden i fjor, trodde vel de fleste av oss at korona-pandemien var på vei ut for godt. Nå vet vi at det ikke stemte, og pandemien har igjen gått i bølger som har rammet oss hardest ved de største høytidene. Rett før jul sitter vi igjen på hjemmekontor, med barn på hjemmeskole, vi teller på hvor mange vi kan feire med i julen – og booker time til tredje dose. Og ingen blir vel overrasket om det også blir en runde fire.

Det har også vært noen andre gjengangere på spalteplass: For eksempel er det fortsatt tvil om veien videre på Nordre Jarlsberg Brygge, og i forlengelsen av det er en avtale for Selvikvassdraget ennå ikke på plass. Eiendomsskatten har fortsatt å engasjere, og Galleberg skole ble igjen reddet på målstreken.

Samtidig har vi tross alt kommet framover med en rekke saker. Det går mot en redusert utbygging i Skafjellåsen, til glede for eksisterende beboere og brukere av naturen der oppe. Veiomleggingen rundt Klokkerjordet er unnagjort, og ny Meny-butikk reiser seg. Ikke minst er byggingen av sentrumsskolen kommet godt i gang, slik at elever og lærere på alvor kan se fram til sårt etterlengtet bedre lærings- og arbeidsforhold. Samtidig er veien lagt for hele sentrumsområdet øst for Sandeelva, og kommunen er i gang med å finne entreprenør for den viktige og lenge etterlyste jobben med erosjonssikring. Dette prosjektet blir det viktig å følge med på i det nye året, og vi må bare krysse fingrene for at dystre spådommer om budsjettsprekker ikke slår til.

Dette var bare noen høydepunkter fra nyhetsåret vi har lagt bak oss – for det har faktisk vært svært variert. Vår opptelling viser at vi innen årets slutt har publisert oppimot 1.300 saker for våre abonnenter, i tillegg til 150 åpne som alle kan lese. Oppå dette kommer en haug med gode lokale leserinnlegg og relevante saker fra samarbeidende aviser.

Vi ser at vi når stadig flere gjennom Sandeavis.no og at det nye +Alt-tilbudet er blitt svært populært. Denne utviklingen har bidratt til at vi gjennom året har kunnet satse stadig mer på journalistikk. Vi har kunnet ta oss tid til å hente fram flere menneskehistorier, vi har innstiftet en ny forbildepris og vi har kunnet undersøke mer. Takket være engasjerte lesere som er glad i avisen, får vi gode tilbakemeldinger på jobben vi gjør, og planen er å fortsette å utvikle oss i dette sporet inn i 2022.

Men først koster vi på oss noen litt roligere romjulsdager. Neste papirutgivelse blir 6. januar, men vi vil fortsatt holde Sandeavis.no i gang med viktige nyhetsoppdateringer, årskavalkade og gode historier. Vi ønsker alle i Sande en fin og fredfull julefeiring og håper alle går det nye året lyst i møte.

Dan Robin (22) vokste opp i fosterhjem i Sande: – Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten dem