(Tønsbergs Blad)

Siste klokken 11.55: Trafikken skal igjen være helt stengt forbi ulykkesstedet på E18. Foreløpig antatt åpning klokken 18, melder Vegtrafikksentralen. Veien er stengt i begge retninger.

En ambulanse ligger i grøfta på E18 i Holmestrand og en person var fastklemt. Ulykken skjedde mellom Kopstad og Holmestrand.

Ombord i ambulansen var en pasient og tre ansatte ved Sykehuset i Vestfold.

Stengte veien

Hovedredningssentralen er koblet inn og et helikopter ble rekvirert. Det landet på E18.

Motorveien ble sperret i begge retninger ved Hellandbrua fra Hellandkrysset til Islandkrysset, men klokken 11.15 melder politiet i Sør-Øst at veien fortsatt er stengt i nordgående retning, men at sørgående retning er åpen for trafikk i det ene feltet.

Krasjet under utrykning

Kommunikasjonsrådgiver Line Jacobsen ved Sykehuset i Vestfold sier like før klokken 11 at det var tre ansatte fra Sykehuset i Vestfold og en pasient i ambulansebilen som veltet på E18.

– Onsdag formiddag ble en ambulanse på utrykning til Oslo involvert i en alvorlig trafikkulykke. Det er personskader på ansatte, men vi kan nå ikke si noe mer om tilstanden.

En ansatt er sendt til Oslo universitetssykehus med helikopter.

– Pasienten som var i den opprinnelige ambulansen blir fraktet til Oslo universitetssykehus i en ny ambulanse. De to øvrige sendes til SiV.

Jacobsen forteller at SiV prioriterer ivaretakelse og oppfølging av ansatte.

– Ambulansetilgangen og beredskapssituasjonen blir ivaretatt gjennom omdisponering av ressurser.

– Alvorlig ulykke

På Twitter melder vakthavende brannsjef i Vestfold interkommunale brannvesen:

– Det ser ut til å være en alvorlig ulykke, melder vakthavende brannsjef Jarle Steinnes i Vestfold interkommunale brannvesen på Twitter.

Ambulansen hadde fått sleng og havnet på taket i midtrabatten. Ifølge politiet er personen, som var fastklemt, våken og bevisst.

Tønsbergs Blad har snakket med en som kjørte forbi ulykkesstedet rett etter det hadde skjedd. Han sier det ikke så bra ut.

– Da jeg så dette, tenkte jeg … helvete. Dette er ikke bra. Jeg tror jeg så en pasient som lå inne i ambulansen, men jeg er ikke sikker, sier vitnet.

Mannen var på vei fra Holmestrand til Horten, og sier det var glatt og stedvis litt snø som skapte trøbbel.

– Snøen er veldig tung.

– Hva tror du er årsaken til ulykken?

– Det er vanskelig føre, og kanskje fart. I tillegg er det mange som kjører i venstre fil, og det kan kanskje også ha skapt problemer, sier han.

– Det har vært tre personer i ambulansen, to ambulansearbeidere og en pasient. Fastklemt person er nå frigjort, melder politiet klokken 10.20.

Trafikken mot nord sluses ned mot Holmestrand, mens det er dårligere omkjøringsmuligheter sørover, sier operasjonslederen i Vegtrafikksentralen til NTB.

I følge Vestfold interkommunale brannvesen, som har brannsatsjon på Kopstad, tok det under fire minutter fra de ble varslet til de hadde ankommet ulykksesstedet på E18.

De frigjorde de involverte om bord i ambulansen – og sammen med ambulansepersonell fikk de transportert ut den skadde.

– Det er spesielt når ulykken rammer kolleger i nødetatene, særlig for de andre fra ambulansetjenesten på stedet. Vi håper at vedkommende ikke er alvorlig skadet og ønsker god bedring, sier brannmester Thomas Klavenæs.

Det er slaps i veibanen og snø i lufta onsdag morgen.

Det har vært trafikale problemer på veiene flere steder onsdag. Køen sto inn mot Tønsberg sentrum i morgenrushet.

E18 ble stengt etter at en ambulanse veltet ved avkjøringen til Holmestrand ved Helland på E18.