(Svelviksposten) For drøye to år siden ble den siste The Link-datafesten avholdt i Ebbestadhallen i Svelvik. Da gjengen igjen skulle samle gamingglade barn, unge og voksne våren 2020, ble imidlertid det hele avlyst som følge av koronapandemien.

Bare en måned før det hele ble avlyst, jublet arrangørene etter at samtlige 160 billetter hadde blitt revet bort på ett døgn.

Men om bare en drøy måned er det, endelig for mange, igjen klart for legendariske The Link. Og arrangøren håper folk er gira når billettene slippes kvelden den 15. oktober.

– Vi håper å gjenta suksessen med billettsalget, kanskje det tar ett døgn før det blir utsolgt, sier Joakim Hasvik i The Link til Svelviksposten.

– Ryktene sprer seg fort

Hasvik forteller at det blir spennende å se hvordan korona har påvirket folk, men skal vi tro ham har de all grunn til å se fram til et arrangement med mye mennesker helga 5.–7. november i Ebbestadhallen.

– Det er allerede stor forespørsel når det gjelder billetter. Mange har spurt allerede før vi la ut at vi skulle arrangere LAN i år. Vi har en gruppe med yngre medlemmer i crewet vårt som går på skole, og ryktene sprer seg fort, sier Hasvik og ler.

– Det tok ikke lang tid fra vi hadde bestemt oss for at det ble LAN, før spørsmålene om billetter kom.

LAN-festen i Ebbestadhallen virker å ha et godt rykte, og har ikke bare samlet deltakere fra Svelvik tidligere. Det har kommet tilreisende fra flere steder i landet, og de er hjertelig velkommen også i år.

– Fint sted å være

Etter koronapandemien håper Hasvik og resten av The Link-gjengen på at interessen for data er blitt enda større.

– Kanskje også fra dem som ikke har hatt øynene oppe for gaming så lenge har lyst til å dra på LAN. The Link er et fint sted å være om man er interessert i gaming.

Også i år er det 160 deltakerbilletter som blir lagt ut, i tillegg til en del dagspass. Utover det vil det være rundt 40 personer med fra arrangøren.

– I tillegg kommer andre inviterte gjester samt frivillige vakter – som vi gjerne skulle hatt flere av i gjengen vår, forteller Hasvik.

– Skal føles trygt

Ifølge Hasvik passer LANet for alle, men kanskje ikke overnattingsbiten.

– The Link er i prinsippet for alle aldre, men vi ser at de yngste deltakerne ikke overnatter. Vi har en slags anbefalt aldersgrense fra tolv år og oppover, for vi som arrangør er avhengige av at deltakerne klarer seg selv og kan spørre om hjelp ved behov.

Selv om det ikke er noen strenge koronatiltak nå om dagen, sier Hasvik at de vil ta med seg gode rutiner man har lært under pandemien.

– Det skal føles trygt. Vi kommer fortsatt til å ha på plass en del rutiner vi har lært det siste halvannet året og vil ha fokus på god håndhygiene og vil ha håndsprit tilgjengelig. Selv om det ikke er noen krav til tiltak, vil vi ha det.