Alle korona-tiltak fortsetter til over påske – skoler og barnehager holder stengt

Det blir ikke noen normalisering av samfunnet med det første.

DEL

(Jærbladet) Det har nå gått nesten to uker siden regjeringen kom med de sterkeste og mest inngripende tiltakene i Norge i fredstid. Det innebar blant annet at alle landets barnehager og skoler ble stengt.

Regjeringen har nå bestemt at norske skoler og barnehager stenges til over påske, og alle tiltakene videreføres, til og med 13. april. Dette ble offentliggjort på en pressekonferanse klokka 16 tirsdag med statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie.

Forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer opprettholdes til og med 13.april, ifølge pressemeldingen som regjeringen har lagt ut samtidig med statsminister Erna Solbergs pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Skaff dere noen gode spill, lat som dere er på hytta, men bli hjemme, formante Solberg.

Helseministeren opplyste at regjeringen går inn for at det nå bare kan være fem personer i en gruppe utendørs. I tillegg skal man holde 1 meters avstand. Disse reglene gjelder ikke for familier.

Innendørs skal man holde en avstand på 2 meter på jobb eller i andre innendørsområder som ikke er egen bolig.

At tiltakene fortsetter, betyr at idrettsaktiviteter og arrangement ikke er tillatt, i første omgang til og med 13. april.

På pressekonferansen ble det også at opplyst at det onsdag 8. april (dagen før skjærtorsdag) vil komme ny informasjon som gjelder tiltakene.

– Det vil bli nye vurderinger 8. april om hvilke tiltak som må fortsette og eventuelt hvilke som kan myknes litt opp. Men – det er helt klart at det vil være tiltak som må gjelde også etter påske, uten at vi i dag kan si i hvilken grad det vil bli, sa statsminister Erna Solberg.

På samme pressekonferanse kom det fram at det siste døgnet har blitt rapportert om 196 nye tilfeller av koronasmittede. Tirsdag ettermiddag er det 2.566 koronasmittede personer i Norge, 577 av disse er lokalt smittet. 193 personer er innlagt på sykehus, 51 av disse er under intensivbehandling. Det er 12 rapporterte dødsfall hittil

Arbeidsledigheten i Norge er per tirsdag 24. mars oppe i 10 prosent.

Artikkeltags