(Drammens Tidende)

DRAMMENSDISTRIKTET: Det er ikke lenge siden det var timelange køer utenfor Buskerud storsenter for å bytte dekk.

Og er du blant dem som allerede har bytta over til sommerdekk, må du nok belage deg på å la bilen stå denne morgenen.

– Skal man ut og kjøre på morgenen er det viktig at man fortsatt har vinterdekk og at man kjører pent, råder trafikkoperatør hos Statens vegvesen, Andreas Larsen.

Ikke bare i høyden

At det kunne snø i høyden forventet nok mange etter mandagens snøfall. Men for Larsen og de andre hos veivesenet fikk de seg en overraskelse i morgentimene, tirsdag.

– Det snøværet som har kommet nå viser lokale forskjeller. Det mest utsatte stedet er på Tranby og Lierskogen, og så er det gjerne litt spredt og i høydedrag. Men nå den siste halvtimen har det begynt å snø nede i Drammen sentrum også, sier Larsen klokka 05.45.

Ifølge ham har det snødd hele natta enkelte plasser. Derfor har Statens vegvesen også hatt brøytebiler ute så å si hele natta.

– Vi har fortsatt vinterberedskap og har egentlig kjørt hele natta. Det snør såpass enkelte steder. Det er skikkelig vintervær, så det er ikke enkelt å holde veiene bare. Når været nå tar seg opp kommer det nok enda flere brøytebiler ettersom det snør lavere i terrenget også.

– La bilen stå

Operasjonsleder Per Eftang ved operasjonssentralen i Sørøst politidistrikt forteller at det har vært en rolig natt i distriktet, men at morgenen har startet med kaos på E16 ved Sundvollen (Ringerike).

– På rasteplassene mot Sundvollen er det 15–20 lastebiler som står fast, forteller Eftang like etter klokka 05.30 og legger til at de har en patrulje på stedet der.

Eftang sier at han forventer at det fort kan bli mer å gjøre for politiet denne tirsdagsmorgenen. Også han ber deg la bilen stå dersom du har byttet over til sommerdekk.

– Det er vel mye å anta at det er i skjæringa for dekkskift på mange akkurat nå. Har du sommerdekk i dette føret her, er vår anbefaling at man lar bilen stå. Kjører du med sommerdekk på vinterføre, har du ikke riktig dekk på, sier operasjonslederen.