I Holmestrand kommune har det vært registrert 8.930 smittetilfeller med covid-19 siden pandemiens start i 2020, og noen innbyggere har vært smittet mer enn en gang.

Det melder kommunen i en pressemelding onsdag morgen. Smittetall for siste uke er ikke lagt ved, men Sande Avis erfarer at det skal dreie seg om i underkant av 600 nye tilfeller.

– Det er antagelig mørketall på antall smittetilfeller, da smittetall de siste ukene er basert på registreringen av positiv selvtest gjennom kommunens nettsider. Smitten ser ut til å være på nivå med andre kommuner i landet, skriver kommunikasjonsrådgiver Suzy Haugan i pressemeldingen.

Alle som tar en positiv selvtest bes registrere resultatet gjennom kommunens system. Registreringen kan du også gjøre på vegne av andre (f.eks. barn eller familie). Det gjøres via nettsiden https://pasient.remin.no/holmestrand.

(Saken fortsetter under faktarammen)

VAKSINESTATUS PER 9/3

· 20.115 innbyggere har fått én dose

· 18.793 innbyggere har fått to doser

· 93,6 prosent av innbyggerne over 18 år har fått én dose

· 91,8 prosent av innbyggerne over 18 år har fått to doser og er fullvaksinert

Samtidig melder kommunen at fra i dag avvikles de faste beredskapsmøtene, og kommunedirektøren innkaller til møte om koronasituasjonen skulle tilsi det.