Gå til sidens hovedinnhold

26 nye smittede – risikonivået har økt nok et hakk

I hovedsak er det skoleelever på ungdomsskole og videregående som blir smittet. Nå går kommunen ut med nytt vaksine-tilbud til barn og unge mellom 12 og 17 år.

Det er 26 nye smittet siden fredag ettermiddag med covid-19, og det er 70 i isolasjon nå. Det opplyser Holmestrand kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

Det er tre med ukjent smittevei blant de nye smittede.

– I hovedsak er det skoleelever som er smittet på ungdomsskoler og videregående skoler. Det er også en del videresmitte i husstander, opplyser kommunen.

Holmestrand kommune er nå på risikonivå 4 av Folkehelseinstituttets 5 nivåer. Nivå 4 indikerer utbredt spredning. Kommunen rykket for øvrig opp fra nivå 1 til 3 for tre uker siden.

– Det har vært forventet en økende smittetrend, heter det i pressemeldingen.

708 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 636. Det har vært to koronarelaterte dødsfall.

Nytt tilbud om koronavaksine til barn og unge 12-17 år

På grunn av forsterkede føringer fra FHI og Statsforvalteren, vil Holmestrand kommune tilby drop-in vaksinering av barn og unge fra 12-17 år utenfor skoletid. Da vil det også bli lettere å ha med seg mor, far eller en foresatt for de som ønsker det.

Kommunen tilbyr koronavaksine i hallene på Gjøklep ungdomsskole 15. 21. og 22. september. Barn under 16 år skal kun ha én dose, så barn i denne gruppen vil være ferdigvaksinerte før høstferien.

Onsdag 15. september:

  • 15–17: For elever ved Holmestrand videregående skole
  • 17–19: For elever ved Sande videregående skole

Tirsdag 21. september:

  • 15–17: For elever ved Gjøklep ungdomsskole
  • 17–19: For elever ved Sande ungdomsskole
  • 19–20: For elever ved Hof ungdomsskole

Onsdag 22. september:

  • 15–17: For elever ved barneskolene i Holmestrand
  • 17–19: For elever ved barneskolene i Sande
  • 19–20: For elever ved barneskolen i Hof

Tidligere har det gått ut informasjon om at vaksineringen skulle skje på skolene. Dette tilbudet utgår, og erstattes av drop-in tilbudet i hallene på Gjøklep. Det har gått ut informasjon om endringen gjennom skolenes egne kanaler.

Framskynder sikring av elvebreddene – fortsatt uvisst hvor mye det vil koste kommunen

Les også

Det dunker og dunker: Så lenge skal de holde på, og dette betyr det for grunnen

Kommentarer til denne saken