Det er 126 nye smittet med covid-19 siden onsdag, og det er 270 i isolasjon nå. Det melder Holmestrand kommune i en pressemelding ved inngangen til helgen.

1.978 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 1.705. Det har vært tre koronarelaterte dødsfall.

Nasjonale endringer

Nye nasjonale regler og anbefalinger trer i kraft fra idag. Det er nasjonale endringer knyttet til fritidsaktiviteter, skjenking og smittesporing blant annet. Nettsidene til Helsenorge og kommunen oppdateres fortløpende.

Folkehelseinstituttet forventer at smittetallene vil øke fremover, men fastslår at viruset gir mindre alvorlig sykdom. Samtidig kan det bli flere innleggelser når flere blir syke i ukene fremover.

– Vi er nå i en ny fase av pandemien. I et mer åpent samfunn med økt smitte blir uvaksinerte enda mer sårbare, sier Ole Johan Bakke, kommuneoverlege i Holmestrand kommune.

– Det er nå derfor ekstra viktig at uvaksinerte personer vaksinerer seg, sier kommuneoverlegen, og oppfordrer også de som har kun en eller to doser, til å bestille seg tid for dose to/oppfriskningsdose.

Gult nivå for barnehager og grunnskolen

Kriseledelsen har besluttet å videreføre gult nivå på barnehager og grunnskoler i vår kommune. Nivået videreføres i utgangspunktet til 1. februar, men vurderes fortløpende.

Grønt nivå for videregående skoler og voksenopplæringen

I tråd med nasjonale anbefalinger går videregående skoler og voksenopplæringen nå over på grønt nivå.

Utvidet åpningstid på teststasjonen

Teststasjonen ved kommunens koronasenter i Holmestrand by er åpent til klokken 18.30 i dag. Timer kan bestilles via nett

Ny lokal kompensasjonsordning for bedrifter

I dag har kommunen lyst ut ny kompensasjonsordning for lokale bedrifter. Servering, overnatting og reiseliv samt andre næringer som har hatt omsetningssvikt perioden 1. desember til 15. januar på grunn av koronarestriksjonene, kan søke på ordningen.

Søkefrist er 28. januar