Gå til sidens hovedinnhold

11 nye smittet siste døgn – nå går kriseledelsen ut med nye råd til deg

I kveld kan det bli vedtatt å forlenge og forsterke de gjeldende lokale tiltakene.

Det er 11 nye smittet siden tirsdag formiddag med covid-19, og det er totalt 64 i isolasjon nå.

Det melder Holmestrand kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det er kjent smittevei på alle de nye smittetilfellene. Det er i hovedsak smittetilfeller tilknyttet Gaupås barnehage og Haga skole, samt ved Hof skole. Smittesporing pågår.

Det er positivt at innbyggere tester seg, men kommuneoverlegen ber om at en ikke venter med å teste seg om en har symptomer eller mistenker at en er smittet.

– Vi ser at det tas test litt for sent når en har symptomer, sier Ole Johan Bakke, kommuneoverlege i Holmestrand kommune.

– Ha lav terskel for teste deg ved symptomer, og også av hele familien hvis en mistenker at en kan være smittet, utdyper han.

Kommunen er på risikonivå 4, som betyr «utbredt spredning». Folkehelseinstituttet har definert totalt 5 risikonivåer.

469 innbyggere bosatt i Holmestrand kommune har vært bekreftet smittet siden mars 2020. Antall personer totalt ute av isolasjon er 402. Det har vært ett koronarelatert dødsfall.

Forsterkede råd

Kriseledelsen går nå ut med fem forsterkede råd til befolkningen:

  1. Unngå besøk og sosiale sammenkomster innendørs
  2. Møt kun utendørs, og med to meters avstand
  3. Antall sosiale kontakter bør ikke overstige ti personer per uke, i tillegg til kontakter i barnehage, skole og på arbeidsplass. Unntaket er barn i barnehage eller barneskole, som kan ha besøk fra egen kohort
  4. Alle som kan jobbe fra hjemmekontor oppfordres til dette, så langt det er praktisk mulig
  5. Stans i organisert fritidsaktivitet for voksne og barn.

Les også

Dette får du ikke se i år: – Hadde aldri trodd det

Ny lokal forskrift behandles i dag.

Holmestrand kommune har siden den 23. april hatt et økende antall smittetilfeller og det foreslås nå å forlenge varigheten på lokal forskrift, samt ytterligere forsterke de lokale smitteverntiltakene. Forsterkingen vil gjelde arrangementer og gruppetrening på treningssentre, med varighet til og med 14. mai.

Klokken 16.45 i dag behandler formannskapet den lokale forskriften (ekstern lenke).

Om aktivitetssentre for seniorer: Stenging av seniorsentre vil gjelde til og med 14. mai, og følge varighet for lokal forskrift.

Påvist covid-19 ved Hof skole

Det er tre personer tilknyttet Hof skole som har fått påvist covid-19. Flere klasser i karantene og personer i ventekarantene. Smittesporing pågår. Møte med serveringsbransjen torsdag Næringssjefen og kommuneoverlegen har invitert serveringsbransjen til digitalt møte torsdag 6. mai for gjennomgang av smittevernregler.

Møte med russen torsdag

Kommunen har invitert russestyrene fra Holmestrand og Sande videregående skoler til et møte torsdag 6. mai, for å snakke om smittevern og russefeiring.

Les også

Korona-rammet skole må blande klasser: – Det er dette som er vanskelig

Kommentarer til denne saken