Det er 1.112 nye smittet med covid-19 siden onsdag forrige uke. Det har vært 5.148 bekreftede smittetilfeller i Holmestrand kommune siden mars 2020, og noen innbyggere har vært smittet mer enn en gang. Det melder kommunen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Sande Avis gjør oppmerksom på at intervallet mellom hver korona-oppdatering fra kommunen har økt, noe som bidrar til at tallene virker spesielt høye nå.

– Det er høye smittetall i vår kommune, men tjenestene fungerer, og vaksineoppslutningen har vært god, skriver kommunikasjonsrådgiver Suzy Haugan i Holmestrand kommune. Hun legger til at det generelt er høye smittetall også i nabokommunene, for tiden.

– Det er stort sett omikron-varianten som har spredt seg, og da er det generelt sett mindre alvorlig forløp, legger hun til overfor Sande Avis.

Ikke isolasjons-tall

Regjeringen gjorde endringer i strategien om testing, isolering, sporing og karantene (TISK) fra februar. Smittekarantene er avviklet og erstattet med råd om selvtesting, og den enkelte skal selv gå i isolasjon og sørge for å informere sine nærkontakter ved positiv test. Mer ansvar er lagt over på den enkelte.

– Kommunen sender fortsatt ut SMS-varsel med informasjon til alle vi har registrert er smittet, men smittesporing slik vi kjenner det fra tidligere i pandemien er ikke lenger gjeldende, og vi vil ikke komme med tall på antall i isolasjon, eller antall som er ute av isolasjon, poengterer Haugan.

Endring i åpningstidene

Det er mulig å vaksinere seg ved kommunens koronasenter i Holmestrand by, ved Apotek 1 i Holmestrand og Boots apotek i Sande.

– Fordi det er en betydelig lavere etterspørsel etter koronavaksinen, siden de fleste allerede har latt seg vaksinere, vil åpningstidene til vaksinasjon ved vårt koronasenter reduseres i tiden fremover, opplyser Haugan i pressemeldingen. Oppdaterte åpningstider finnes på kommunens hjemmesider.

Vaksinestatus

  • 20.088 innbyggere har fått én dose
  • 18.725 innbyggere har fått to doser
  • 93,5 prosent av innbyggerne over 18 år har fått én dose
  • 91,5 prosent av innbyggerne over 18 år har fått to doser og er fullvaksinert