Det vil gå ca ti flere steinlass til pukkverket på lørdagene i sommer. (Ill.foto: colourbox.com)

Protesterer mot stein-deponi

Åshaugen-naboer i harnisk - mener området blir ødelagt for alltid.
Herborg Bergaplass
Publisert 02.01.2012 kl 10:32 Oppdatert 02.01.2012 kl 11:04

Tips en venn på e-post:Like før jul sa fylkesmannen ja til at Sande kan etablere stein-deponi på Åshaugen. Sande trenger stein til blant annet gang- sykkelveibygging, men har ikke hatt noe sted å lagre massene. Stein får de fra Jernbaneverkets prosjekt i Holmestrand.

Vidar Hauge er en av naboene som protesterer høylytt mot planene, skriver Drammens Tidende. Han mener området blir ødelagt for alltid hvis det blir etablert stein-deponi på Åshaugen.

- Trykket av all steinen vil endre grunnforholdene for alltid, sier Hauge til avisen.

Han slår alarm på vegne av de rundt 40 menneskene som blir berørt av steinlageret og virksomheten der. Vidar Hauge peker også på at det er rådyrtråkk og et rikt fugleliv på Åshaugen. Videre er naboene bekymret for problemer med avrenning, og frykter at sigevann fra fyllingen vil forurense Sandeelva ytterligere.

På forsiden nå


...

Hoffleverandør av grønnsaker

Det er stor sannsynlighet for at sellerien i waldorfsalaten du spiser til jul har vært innom Bonden Grønthandel i Sande.

...

Strømmer til kirken i julen

Julaften er uten tvil den mest populære kirkedagen i Norge. Opptellingen fra fjoråret viser faktisk en økning i besøkstallet på hele 22 prosent i Sande.

...

Nordre Sande IL

Trenger flere damer