En saga blott... Når Sande Sportsklubb flytter starten på Montebellorittet til klubbhuset i Dyegata blir det ikke samme liv og røre i sentrum. (Arkivfoto)

Montebellorittet ut av sentrum

Arrangøren oppgir blant annet manglende støtte fra kommunen som årsak.
Herborg Bergaplass
Publisert 05.03.2012 kl 17:19 Oppdatert 05.03.2012 kl 17:53

Tips en venn på e-post:19. mai arrangeres Montebellorittet for 13. gang. Påmeldingen er rekordstor så langt, og det kan bli opp mot 800 deltakere i årets ritt.

Men sentrum går glipp av liv og røre denne dagen. Arrangøren, Sande Sportsklubb har nemlig bestemt å flytte starten ut fra sentrum og til klubbhuset i Dyegata.

Leder av arrangementskomiteen, Ole Kristian Skjørdal og leder i hovedstyret i Sande Sportsklubb, Otto Galleberg oppgir flere grunner til flyttingen.

- Rekorddeltakelse er meget hyggelig, men det krever enda mer av arrangørstaben. Rittet har tidligere år skapt liv og røre i Sande sentrum, med masse folk og publikummere, men det er en krevende jobb å ha et slikt arrangement i Sande sentrum ikke minst slik at sikkerheten ivaretas. Sande Sportsklubb har betydelig merkostnader ved å leie nødvendig utstyr for å ha rittet i sentrum, samt at inntekter fra kiosk og annet salg tapes for klubben. Videre har det vært enkelte butikker i sentrum som ikke ønsker at rittet skal være der. Sande kommune ønsket i år heller ikke å inngå en samarbeidsavtale for Montebellotrippelen, herunder Montebellorittet, skriver Skjørdal og Galleberg i en redegjørelse, der det heter videre:

- Arrangørkomiteen tar hensyn til disse signalene og flytter derfor årets start til klubbhuset i Dyegata. Her har klubben egne garderober og toaletter som kan brukes, samtidig som vi har full kontroll på kiosk og annet salg som gir viktige inntekter til klubben. Montebello-arrangementene er den største dugnadsjobben til skigruppa i Sande sportsklubb, og vi trenger de inntekter vi kan få for å drive klubben videre, særlig nå som klubben bygger skiløype med lys på Vestskogen, og også ønsker å bygge en varmestue/hytte i tilknytning til denne.

En av årsakene til rekordoppslutningen er nyheten familie/trimløype på 22 km, som følger sideveiene fra Sande til Konnerud, tror Ole Kristian Skjørdal og Otto Galleberg.

Det er fortsatt mulig å melde seg på til Montebellorittet. Du kan lese mer om rittet her

På forsiden nå


Det nye renseanlegget er snart ferdig

Alt avløpsvannet skal til Holmestrand.

Har samlet inn 230.000 kroner - men det er ikke nok

Trenger mer penger til nytt flygel.

– Det er for dårlig strøing på veiene

- Vi strør når vi skal, svarer Veivesenet.