Erja Lyytinen

Erja Lyytinen: Erja Lyytinen

Erja Lyytinen Band (FIN)

Finske Erja Lyytinen har de siste årene tatt den internasjonale musikkscenen med storm og hun ble nylig rangert blant de fem beste gitaristene i Finland. Lørdag 11. juni kan hun og bandet oppleves på Hagan Bluesfestival som nest siste band ut.

Sande Avis på Facebook

Erja Lyytinen ble født i 1976 i en musikalsk familie (hennes mor og far er henholdsvis bassist og gitarist) i Kuopio, en liten by midt i Finland.  Hun begynte å opptre sammen med sine foreldre da hun var 15 år som sanger og fiolinist.  Eplet faller ikke langt fra stammen så etter hvert ble det elektrisk gitar som ble hovedinstrumentet. Hun har utviklet seg til en ung og talentfull sanger/ låtskriver og har blitt en eksepsjonell god gitarist som spiller alt fra Dobro til slide gitar.
Enkelte musikere har evnen til å bevege din sjel og få deg til å smile på samme tid. Erja Lyytinen er absolutt en av disse.  Hun er en bluesartist som ikke begrenser seg til blues og er i tillegg en låtskriver og historieforteller fullstendig fri for klisjeer. “The Blues” i Erjas hender lyder ærlig og friskt.
Alle spør meg hvorfor en kvinne spiller blues. Jeg hadde ikke noe valg.  Bluesen valgte meg”, synger finske Erja Lyytinen på “Why a Woman Plays the Blues”.
Siden solodebututgivelsen “Dreamland Blues” (2006) på Ruf Records (kåret til beste album 2006 på finske YLE Radio) har Erja Lyytinen gitt ut ytterligere 2 album, “Grip Of The Blues” (2008), og “Voracious Love” (2010).
I tillegg til frontfiguren selv som synger og spiller gitar består bandet som kommer til Hagan av: Davide Florena /gitar, Roger Innis /bass og Miri Miettinen  /trommer.

B. N.